Elkészítés: A szűzeket úgy 4 centi vastag szeletekre vágom, és fokhagymás tejbe fektetem 1 órára (több lehet, kevesebb nem). Míg emígyen áznak a húsok, elkészül a mártás. Ehhez a gombát szeletekre vágom és a vajon-olajon megfonnyasztott hagymára dobom. Sózom, borsozom, majd - ha levét elfőtte - hozzáaprítom a petrezselymet, felöntöm a tejszínnel, ráteszem a borsot és jól összerottyantom. A húsokat kihalászom a tejből, leitatom róla a nedvességet és alaposan bedörzsölöm a fűszerkeverékkel. Mindegyiket körbetekerem 1-1 szelet baconnel, megtűzöm fogpiszkálóval és forró zsíron mindkét felületét megkapatom. Ezután felöntöm kevés vízzel (lehet borral is) és készre párolom, majd zsírjára sütöm. Tálaláskor a mártással áthúzom, maradék borssal díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre