Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bőséget és jólétet hozhatnak a babonák – ezekre figyelj, hogy minden jól alakuljon az életedben!

Szerencsére vágysz a mindennapokban, és szeretnél jól, boldogan élni? Lehet, hogy csak néhány egyszerű babonát kell hozzá követni. Iszet boszi elárulja, melyek ezek!

Vannak a babonás emberek és vannak olyanok, akik egyáltalán nem veszik komolyan ezt az egészet, és felesleges balgaságnak tartják. De ha valaki esetleg nem is hisz egyes babonákban, akkor is érdemes megfigyelni a különböző hiedelmeket, hogy valóban van-e valamilyen hatásuk. "Megfigyeléseim alapján mindenkinek van legalább egy-két olyan szokása, amit biztos, hogy beépített a mindennapi életébe, még akkor is, ha nem vallja be. Bármennyire is hihetetlennek tűnk, de számos jómódú ember van, aki betartja a szerencsével kapcsolatos babonákat. Persze nem verik nagydobra, hiszen akkor elég furcsán néznének rájuk az üzleti életben. Ugyan ezek apró szösszenetek, mégis érdemes rájuk odafigyelni, ugyanis az apró dolgokból keletkeznek a nagyok, hiszen egymásra rakódnak, méghozzá energetikailag, ami aztán fizikai szinten fejti ki a hatását" – hívja fel a figyelmet Iszet boszorkány, főpapnő és mágus.

A Fanny magazin cikkéből szemezgetve mi most az ételekkel, élelmiszerekkel, konyhai eszközökkel, teendőkkel kapcsolatos babonákat gyűjtöttük össze, ezekből állítottunk össze egy kis csokrot.

Kenyér és morzsa

  • Az asztalon lévő morzsát nem szabad kézzel a tenyérbe söpörni, mert így mindig csak a maradékok, morzsák jutnak az illetőnek az élet minden területén.
  • Ha valaki elutasítja a kenyeret, amit kínálnak neki, akkor az életet utasítja el, hiszen a kenyér magát az életet jelképezi. Ez nem azt jelenti, hogy meghal, hanem az életenergiát utasítja el. Bármilyen kenyér megfelelő, és egy minimális kis darab is, de a lényeg, hogy egyen belőle.
  • Kenyeret és kenyér morzsát nem szabad a szemetesbe dobni, mert akkor az adott család asztalára nehezen kerül majd az asztalra, vagyis nélkülözésre kell számítaniuk. Viszont amennyiben a kenyérmorzsát a fa tövébe szórjuk, akkor visszaadjuk a természetnek. Ezzel segítjük energetikailag a körforgást, és a természet megadja a bőséget és a jólétet számunkra, hiszen a kenyér az életet jelképezi. Emellett egyes országokban, ha valaki beteg, és a száraz kenyérvéget egy fűzfa tövébe ássa el, akkor ezzel segíti a gyógyulását. Amikor elássa, arra kell gondolnia, hogy a kenyér végével a betegséget is átadja a természetnek.

 Cukor és só

  • Ha valaki a cukor vagy az édességek minden formáját elutasítja, akkor az élet édességét és a boldogságot tolja el magától. Amikor a reggeli kávéba, teába némi cukrot teszünk, esetleg bármilyen más édesítőszert, és azt háromszor az óramutató járásával megegyezően elkeverjük, akkor az egész napunk meg lesz édesítve, vagyis örömteli lesz. Fontos, hogy keverés közben gondoljunk arra, hogy valóban így történik.
  • Ha a cukor kiszóródik, az nemcsak azért kellemetlen, mert fel kell takarítani, hanem azért is, mert akkor azon a napon nem szabad randevút szervezni. Ugyanis azt jelképezi, hogy az édes életet tapossák szét.
  • Ne tartsuk a sót nyitott tetejű tárolóban otthon, mert akkor a családban átverésekre, becsapásokra, hazugságokra kell számítani.

Konyhai eszközök

  • A mosatlan edényeket nem szabad sokáig tartogatni, és felhalmozni a mosogatóban, mert ezzel akadályozzuk a szerencsét.
  • Törött vagy sérült poharat nem szabad a lakásban tartani, mert veszekedés várható az ott élők között. De főleg a párkapcsolatok terén lehet vitára számítani, mivel rombolja a szerelmet és a boldogságot.

(Borítókép: Shutterstock)

Még több érdekes cikket olvashattok a minden szerdán megjelenő Fanny magazinban!

 

 

 



Ezek is érdekelhetnek