A babgulyás klasszikus magyaros étel, ugyanakkor világszerte ismert fogás. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a külföldiek körében a legnépszerűbb tétel az étlapon, ráadásul január 4-én a világnapját ünnepelhetjük.
A jó babgulyás titka
Ugyan a babgulyásra is igaz, hogy ahány ház, annyiféle recept, mégis van néhány útmutatás, amit kötelező (vagy legalábbis nagyon ajánlott) betartani.
- Jó minőségű alapanyagok: A jó minőségű hús, a friss zöldségek és fűszerek elengedhetetlenek, ha igazán finom gulyást szeretnénk főzni.
- Megfelelő babfajta: A babgulyás hagyományosan tarkababból készül, e tekintetben érdemes ragaszkodni a recepthez.
- Gazdagon ízesítve: Zamatos ízt ad a levesnek az apróra vágott vöröshagyma, a fokhagyma, a paprika és a paradicsom, valamint a jó minőségű (legjobb a házi) pirospaprika – egyiket se spóroljuk ki a lábasból.
- Türelem: A babgulyás elkészítése bizony időigényes folyamat, de a lassú főzés szükséges ahhoz, hogy az ízek a levesben jól összeérjenek – de a végeredmény minden percet megér.
- Friss, ropogós kenyérrel tálalva: A babgulyás nem az igazi, ha nincs mellette egy-két ropogós héjú, puha belű kenyérszelet.
A legfinomabb babgulyás receptje>>>
Ajánljuk még:
- 13 LAKTATÓ FOGÁS, HA VAN OTTHON EGY DOBOZ BABKONZERV
- KIDERÜLT: EZT A LEVESÜNKET IMÁDJÁK A KÜLFÖLDIEK, A VILÁG LEGJOBBJAI KÖZÖTT TARTJÁK SZÁMON
- EZZEL MÉG A NAGYIT IS LEPIPÁLOD! ÍGY KÉSZÜL A LEGFINOMABB FEJTETTBAB-LEVES