hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Az uborkák veszettül puhák és fura ízűek" - teszteltük, hogy melyik a legjobb csemegeuborka

Az uborka lédús és ásványi anyagokban gazdag növény. Számtalan formában találkozhatunk vele, de mi a héten a boltok polcain rendre előforduló csemegeuborka felirattal ellátott termékeket figyeltük. Több ízesítés van jelen, de próbáltunk egy átlagot fogni belőlük, ami annyit tesz, hogy nincsen mellette egyéb 10 hozzávaló lehetőleg.

Tesztelés során bányászati rutinnal az üveg tetejéről és mélyéről is kóstoltunk, hogy teljesebb legyen a kép. 9 példány került a boncasztalra, de tudjuk, hogy akár 20-30-at is lehetne találni, de talán ezek a legnagyobb boltok polcain legsűrűbben látott márkák.

Nature’s Gold

Nagyobb és húsosabb példányok, ami felett kering az ecetes illatfelhő. Kóstolás során marad a karakteres ecetes íz, ami mögött az uborka tiszta íze kicsit elvész. Állagra az uborkák puhábbak, nagyon ropogós élményt ennél nem sikerült elővarázsolni. Utóízében kiütéssel győz az ecet.

Adatok: 350 gramm, 6-9 cm, 339 Ft

Penny

 Ez az egészen apró 3-6 cm kategória szemre picit talán gusztusosabb, mint a nagyobb benga példányok. Meglepő, de illatában semmilyen ecetes utalást nem sikerült fogni, viszont így az uborka tisztán érezhető. Kóstolva az uborkás illat dolgozik továbbra is csak fejünkben, mert ízre egészen üres. Állagra annak ellenére, hogy apró kifejezetten puha, 1-2 roppanást sikerült nagy jóindulattal összehozni.

Adatok. 350 gramm, 3-6 cm, 419 Ft

TORMATESZT: SZERINTÜNK EZT VEGYÉTEK A HÚSVÉTI SONKA MELLÉ! >>>

Parmen Gold

Kicsit retro hatást kelt az emberben, ahogy csomagolását fürkészi, de mit sem számít, ha remek uborka van benne. Kupaktekerés után egy laza, könnyed ecetes huzat csapja meg orrunkat, ami mögött némi kaprot is sikerül megfogni. Nagyobb uborkák ezek is, viszont ennek ellenére egészen jól ropognak. Ízében keveredik a savanyú ecetes ízvilág az uborka ízével, egészen jó. Végére minden lecsillapodik, szépen csendben távozik íze szánkból.

Adatok: 350 gramm, 6-9 cm, 549 Ft

Tesco

Öhm, látványától kicsit meging az ember bátorsága, mert zavaros a lé, ami körülveszi az ubikat. Illata alapján kevés ecetet kapunk és semmi egyebet. Kóstolás során aztán kezd elborulni a világ. Az uborkák veszettül puhák és fura ízűek. A fura itt nem igazán pozitív, mert valami nagyon természetellenes aroma dominál végig. Utóízében semmi nem változik, marad a kellemetlen íz.

Adatok: 350 gramm, 6-9 cm, 329 Ft

Freshona

Oldalról már látszik, ha alaposan pörgetjük-forgatjuk, hogy van ehhez némi paprika is tűzdelve a szokásos üvegalján található kiegészítőkön kívül. Illata egyáltalán nem hat ecetesnek, viszont az uborka és a paprika is érződik. Állagra iskolapélda lehetne, mert elemi erővel ropog minden egyes darabja. Picit az édeskésebb irányt célozta meg, ez annyit tesz, hogy nem olyan savanyú, mint a többi, de édességként ne gondoljunk rá azért.

Adatok: 360 gramm, 6-9 cm, 299 Ft

TESZT! EGY SAJÁT MÁRKÁS TOAST KENYÉR VITTE A PRÍMET >>>

Rege

A felirat alapján szatmári ízek vannak elrejtve benne, amit nem tudunk pontosan, hogy mit jelent uborkákba ültetve. Ebben is látható pár paprika darab, de kisebb mennyiségben. Apró uborkák melyek szolidan ropognak. Ízében közepes mennyiségű ecet található és fele ennyi uborka is. Kaprosnak érződik ez is, de nem olyan határozottan. Elején főként az uborka dominál, de a végére tisztán megecetesedik. Hullámzó teljesítmény, aminek inkább az eleje élvezhető.

Adatok: 180 gramm, 3-6 cm, 335 Ft

Spar

Nagyon vagány a kupak, hogy matt fekete. Emiatt tuti a fóliás autórajongók körében máris sikernek számít. Kinyitva erőteljes ecetes illat dolgozza meg orrunkat. Kóstolva egy átlagos ropogósság mentes uborkával találkozunk. Egészen ízetlen sajnos, de a nagyobb baj, hogy emiatt az egész élmény olyan, mintha csak ecetet ennénk/innánk.

Adatok: 350 gramm, 6-9 cm, 329 Ft

CBA

Szép piros szín és még felirattal is ráerősítenek erre. Nem értjük, miért nem ZÖLD vagy bármi, ha uborkáról van szó. Érdekes, mert halkonzerv illata van, ami azért meglepetés a mezőny többi tagjához képest. Kóstolva kellően savanykás és ecetes, állagra picit puha, de savanyúságnak még így is egész jó

Adatok: 360 gramm, 6-9 cm, 359 Ft

Bonduelle

 A zöldségkirály márka is nyomul az uborkapiacon szerencsére. Szép, guszta, ízléses a külső, ezt kár tagadni. Az uborkák közepesen ropognak, enyhén ecetes ízük. Nincsen benne hatalmas csavar, azt hozza, amit remél tőle az ember. Egyenletesen adja ízét, nincsen furcsaság sehol benne.

 Adatok: 370 gramm, 5-8 cm, 649 Ft

Ítélet

A hét nagy kérdése az volt, hogy melyik a legjobb csemegeuborka a krumplistészta mellé, amire a válasz az, hogy a Freshona. Sokrétű, bitang jól ropog és ízletes. Persze azonnal felmerül a kérdés, hogy miként lehet belőni, hogy melyik meddig ázik a lében és ez mennyire befolyásolja az állagát. A Bonduelle egy nagyon jó egyenletes ízzel működő uborka, alig maradt le az aranyéremről. A Nature’s Gold már nagyobb lemaradásban van, de a bronz még nyugodt szívvel került neve mellé a héten.

Igazi gyalázat csak a Tesco neve alatt köszönt a héten be, ennek a zavaros lében úszó példánynak nem igazán volt rendben az ízvilága. Nem volt természetes a mosolya senkinek, amikor kóstolnia kellett az tuti. A maradék egy erős közepes, van ahol dominánsabb az ecet és van ahol kevésbé.

Freshona
Bonduelle
Nature’s Gold
Parmen Gold
CBA
Rege
Spar
Penny
Tesco

EZT A SONKÁT VEDD MEG HÚSVÉTRA, HA JÓT AKARSZ A CSALÁDNAK - VIDEÓTESZT! >>> 

CSEMEGESZALÁMI-TESZT: AZ OLCSÓ IS LEHET FINOM! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss