Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Teljesen érthető, hogy pert fontolgat a gyártóval szemben az a férfi, aki egy fél fecskendőt talált őszibarack-konzervében a gyümölcsdarabok kanalazása közben. A konzervet egy szomszédos élelmiszerboltból szerezte be, aminek tulajdonosa az eset után azonnal elnézést kért annak ellenére, hogy az ügyben leginkább a gyártó vonható felelősségre.
Azt mindenki tudja, hogy az almát, a paprikát vagy az uborkát fogyasztás előtt meg kell mosni. Vannak azonban olyan ételek, melyekről nem is gondolnád, hogy tele lehetne baktériumokkal. Egy rövid listával segítünk elkerülni a fertőzést és az ételmérgezést.
A Lidl magyarországi boltjaiban újabb mennyiségi korlátozásokat vezettek be. Az áruházlánc üzleteiben a hatósági áras termékek mellett vécépapírból, konzervekből, és papírzsebkendőből is csak korlátozott számban lehet vásárolni.
Itthon egyelőre még azért ennyire nem súlyos a helyzet, de jó felkészülni minden eshetőségre. Ha cselekedni kell, akkor legyünk tisztában azzal, hogy milyen élelmiszerre, illetve háztartási cikkre lehet szüksége karantén esetén. Így nem fogunk fel-alá pánikszerűen rohangál a zsúfolásig megtelt szupermarketek sorai között.
Mit ettem ma
Az uborka lédús és ásványi anyagokban gazdag növény. Számtalan formában találkozhatunk vele, de mi a héten a boltok polcain rendre előforduló csemegeuborka felirattal ellátott termékeket figyeltük. Több ízesítés van jelen, de próbáltunk egy átlagot fogni belőlük, ami annyit tesz, hogy nincsen mellette egyéb 10 hozzávaló lehetőleg.
Orbán - Marosi
Akármilyen meglepő, de hazánkban már 1830-ban volt ananászszüret, hiába Közép- és Dél-Amerika a gyümölcs őshazája. A magyar ananász annyira azért nem futott be, de ennek köze van némileg az éghajlatunkhoz. Ennek ellenére közkedvelt gyümölcsnek számít kis hazánkban, mivel előszeretettel rakjuk pizzára, burgerbe vagy salátába.
Kicsit még talán megelőzve a nagyik felől érkező gyümölcsáradatot, teszteltünk 10 különböző őszibarackbefőttet.
Videó
Egy felbontandó konzerv nyitófül és konzervnyitó nélkül sokunknak okozott már fejtörést. Szerencsére kedvenc videóbloggerünk erre az égető problémára is ismeri a megoldást. Ráadásul a sikerhez csak egy kanálra van szükség.
Igen, hagymás babbal kellene próbálkoznunk, tudjuk. Sajnos, abból viszont alig találni a boltok polcain, így chilis babbal igyekszünk a magunk módján tisztelegni a múlt héten elhunyt legenda előtt: Carlo Pedersoli alias Bud Spencer neve egybeforrt a hagymás bab fogyasztás kultuszával.
A hal (konzerv vagy sem) tele van vitaminokkal, omega 3 zsírsavakban gazdag, és még a fogyásban is segít. A konzerv ráadásul olcsó és villámgyorsan készíthető belőle ehető étel, így arra biztatunk mindenkit, tartson a spájzban néhány dobozzal. Felhasználási tippjeinket megfogadva változatos fogásokat készíthettek belőle!
Minden strandon halljuk az ismerős, repedt fazék hangú dallamot, miszerint „forró csemege, kukorica, máááájsz bitte”. Ezen a bicskanyitogató mondaton felbuzdulva álmodtuk meg, hogy tesztelni fogunk laza 13 darab különböző konzervkukoricát.