hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az online ételrendelés 5 vitathatatlan előnye

Minek tudható be, hogy egyre többek számára válik napi rutinná az online ételrendelés gyakorlata? Milyen úton és módon terelődtünk át ennyire az online térbe? Miért vált sokkal inkább megszokottá a mai generáció számára a „beülünk valahová” mondat helyett a „rendeljünk valamit” kijelentés?

Ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ a cikkben - kiegészítve azzal, ahogyan az online ételrendelés látványos térnyerése a fuvarozás területére is egyértelmű hatást gyakorolt.

Miért vált népszerűvé az ételrendelés az elmúlt években?

Bár korábban is megfigyelhető volt az online ételrendelés iránti kereslet növekedése, a koronavírus járványt követően jelentkezett a leginkább a látványos szintugrás. A lezárások, a mindennapi rutin markáns átalakulása egyre többeket mozdított a „rendeljünk valamit enni” kijelentések irányába.

Ezzel párhuzamosan tértek át sokan a home office életmódra is. Vagyis a kifőzdékbe, éttermekbe és gyorséttermekbe történő beülős ebédeket és vacsorákat nagy arányban váltották fel a házhoz rendelés különféle módjai.

Nyilván nem véletlenül: számos előnye van annak, amikor házhoz jön a készétel! Mindjárt ki is emeljük közülük a legfontosabbakat.

Mi az online ételrendelés 5 legfontosabb előnye?

- Mindenekelőtt az online ételrendelés kényelmes mivolta. Laptop, tablet vagy okostelefon segítségével legfeljebb percek alatt kiválaszthatjuk a menü, és mindvégig az otthonunk kényelmét élvezve várakozhatunk, amíg megérkeznek az ízletes falatok.

- Mindezt úgy, hogy akár érintésmentes is lehet az átvétel. Ezt szintén fontos kiemelni, merthogy az online ételrendelés egészségügyi szempontból is kedvezőbb választást jelent. Különösen akkor, ha a rendelésen túl a fizetés is online történik, ezzel minimalizálva a cseppfertőzés útján terjedő baktériumok szaporodásának esélyét.

- A kényelem természetesen azzal is jár, hogy az igényekhez mérten lehet testre szabható a választott menü. Mivel nincs sorbanállás és tolongás, senki nem sürget minket, ezért maximálisan fókuszálhatunk az aznapi étvágyunkhoz leginkább passzoló menü összeállítására. Sőt: némi tudatos kereséssel akár kihagyhatatlan akciós ajánlatokat is találhatunk!

- Mindezt úgy, hogy gyakorlatilag kizárt annak a lehetősége, hogy bármiféle félreértés történjen a rendelésünkkel. Interneten keresztül megoldva a dolgot minden kerek-perec ott fog állni a rendelésben. Vagyis nem kell attól tartanunk, hogy egy-egy félrehallás miatt nem azt kapjuk, amit kértünk.

- Végül, de nem utolsó sorban: a legfontosabb előnye az online rendelésnek kétségtelenül az időfaktor. Ez az online ételrendelés talán legfontosabb hozzáadott értéke: rengeteg értékes időt segít megtakarítani. Nincs utazás, dugóban várakozás vagy sorban állás. Nem kell időt pazarolni főzésre sem, amikor a húzós munkanapokon kismillió egyéb teendő is akad.

Ehelyett elég kiválasztani az elfogyasztani kívánt menü elemeit, majd amíg várunk az online ételrendeléshez köthető fuvarozás teljesítésére, közben akár foglalkozhatunk mással is.

Mit jelent az ételrendelés iránti fokozódó igény a közlekedés szempontjából?

Nagyvárosokokban járva feltűnhet, mennyivel több kerékpáros, motoros és autóval közlekedő ételfutár van jelen a közlekedésben - természetesen a növekvő mennyiségű online ételrendelések kiszolgálásának céljából.

A fokozódó igény fuvarozás szempontjából jelentkező egyik lényeges hatása, hogy nagyobb mennyiségben van szükség kisebb, városi gépjárművekre. A kisebb méret ugyanis alacsonyabb üzemanyagfogyasztással jár, ami nem elhanyagolható szempont a költséghatékonyságot tekintve.

Ezzel együtt a fuvarozás ágazata egyre több ember számára biztosíthat munkalehetőséget. A markánsan növekvő igények időben történő kiszolgálásához ugyanis több emberre van szükség: a munkaerő pótlása fontos feladat a szolgáltatók részéről.

A felsoroltakon túl a fuvarozás területén tevékenykedő fuvarozócégek új ügyfeleket is szerezhetnek. Az interneten történő rendelések térnyerése ugyanis a kevésbé frekventált helyen megtalálható éttermek számára is új lehetőséget teremtett.

Ha pedig a nem központi helyen működő éttermek, kifőzdék és vendéglátóhelyek kedvezőbb eséllyel boldogulnak a piacon, az sok fuvarozásban érdekelt vállalkozás számára is kínálkozó lehetőséget jelenthet.

Összegzés

A felsorolt előnyök fényében tényleg érdemes lehet fontolóra venni az online ételrendelés lehetőségét számos élethelyzetben. Pláne olyankor, amikor időt szeretnénk spórolni, illetve kényelmi vagy egészségügyi megfontolásból szimpatikusabb az internetes rendelés.

Ennek köszönhetően jó eséllyel egy órán belül csengethet is nálunk a fuvarozás egyik szolgáltatója, hogy átadja nekünk a finoman illatozó ízletes készételt. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss