A kekszet egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az olvasztott vajat, és összekeverjük. A masszát egy 16 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, és a mélyhűtőbe tesszük 10 percre.
1/4 bögre tejszínhez hozzákeverjük a zselatint, és 5 percig állni hagyjuk. Robotgéppel összedolgozzuk a maradék tejszínt, a krémsajtot, az avokádó húsát, a lime kifacsart levét és lereszelt héját, a cukrot és a vaníliaaromát.
A zselatinos keveréket mikróba tesszük 15-20 másodpercre (vigyázat, a tejszín könnyen kifut), majd melegen a sajttortakrémhez adjuk, és összekeverjük a robotgéppel.
A masszát a hideg tortaalapra öntjük, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap összeolvasztjuk a csokit, a tejszínt és a vajat, és a mázat torta tetejére csorgatjuk.