Elkészítés:
Egy liter vizet egy 3 literes fazékban felforralunk, és feloldjuk benne a leveskockákat. Miközben habverővel folyamatosan keverjük, lassan hozzáadjuk a kukoricadarát, és állandó kavarás mellett 10-15 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a grízt és pár percig azzal is kavarjuk. Félrehúzva kicsit lehűtjük, amíg megdermed. Olajos kanállal galuskákat szaggatunk belőle egy kivajazott jénaiba, majd megszórjuk reszelt parmezánnal és sütőben kb. 5 perc alatt szép pirosra sütjük. Forrón tálaljuk. Gazdagíthatjuk sültszalonnával, és tálaláskor adhatunk mellé egy kevés tejfölt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre