Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás torta

40 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Piskota alap
  • Lapos tortasütő forma
  • 4 db tojás
  • 4 ek kr. cukor
  • .4 ek. liszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • Töltelék
  • 2 db alma
  • fahéj
  • izlés szerint cukor
  • Öntet
  • 1 cs. csoki puding

Elkészítés

  1. Tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébe 1 ek. kr.cukor kerül. A sárgájába 3 kanál cukor. Kiméred a lisztet és összekevered a szódabikarbónával. A tojásfehérjét keményre verd fel. A tojás sárgáját a cukorral addig kavarod, amig "fehér" nem lesz. Ekkor a sárgájába kanalanként belekevered a lisztet és a tojásfehérjét. Papirral kibélelt sütőformába beleöntöd a tésztát, és szép sárgára sütöd, kb.10-15 perc alatt. Kisülés után kiborítod egy tálcára és rá szeleteled az almát. Megszórod fahéjjal esetleg cukorral. Amig hűl, 4 dl tejből készítesz csoki pudingot és ráöntöd az egészre.

Megjegyzés

Gyorsan készül. Érdemes hozzáfogni. - Mamadi

Ezek is érdekelhetnek