hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-mogyorókrémes süti Edit módra

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20×30 cm-es formához:
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 2 bögre porcukor (1 bögre=2,5 dl)
  • 1 bögre étolaj
  • 2 bögre liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 1/2 tk fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 db alma reszelve
  • A krémhez:
  • 2 tubus sűrített tej
  • 2 ek méz
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg aprított mogyoró
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • A bevonathoz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg aprított mogyoró

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk apránként az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót, a fahéjat és a reszelt citromhéjat. Mindezeket összekeverve végül a durvára reszelt, kifacsart almát is hozzákeverjük. Sütőpapírral bélelt formába ötjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez a sűrített tejet a cukorral és a mézzel egy kis lábasban kevergetve karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a lisztet, végül a vajat. A tűzről levéve hozzákeverjük az aprított mogyorót, kihűtjük, majd elektromos habverővel jól kihabosítjuk.
  3. A kihűlt süteményre egyenletesen rákenjük a krémet.

  4. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd simára keverjük. A krémre csurgatjuk, egy kicsit megrázogatjuk a tálcát, amire a süteményt tettük, így szép egyenletes lesz a bevonat. Az aprított mogyoróval megszórjuk. Hűtőbe tesszük, 1 óra múlva szeletelhető.

    Sütemények minden mennyiségben >>>> 

    Finomságok almával >>>>

    Mogyrókrémes édességek >>> 



Megjegyzés

Nagyon finom sütemény, tele minden jóval. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss