Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-mogyorókrémes süti Edit módra

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk apránként az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót, a fahéjat és a reszelt citromhéjat. Mindezeket összekeverve végül a durvára reszelt, kifacsart almát is hozzákeverjük. Sütőpapírral bélelt formába ötjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez a sűrített tejet a cukorral és a mézzel egy kis lábasban kevergetve karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a lisztet, végül a vajat. A tűzről levéve hozzákeverjük az aprított mogyorót, kihűtjük, majd elektromos habverővel jól kihabosítjuk.
  3. A kihűlt süteményre egyenletesen rákenjük a krémet.

  4. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd simára keverjük. A krémre csurgatjuk, egy kicsit megrázogatjuk a tálcát, amire a süteményt tettük, így szép egyenletes lesz a bevonat. Az aprított mogyoróval megszórjuk. Hűtőbe tesszük, 1 óra múlva szeletelhető.

    Sütemények minden mennyiségben >>>> 

    Finomságok almával >>>>

    Mogyrókrémes édességek >>> 



Megjegyzés

Nagyon finom sütemény, tele minden jóval. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss