Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sokkolta a vásárlókat az Aldi húzása: üveg helyett ebbe csomagolják a boraikat

Az Aldi igazán meglepő húzásán ámulnak a vásárlók. A világszerte több száz üzlettel rendelkező német diszkontlánc megváltoztatta néhány borának a csomagolását, és elhagyták az üvegpalackokat.

A borok üvegpalackokban kerülnek a boltok polcaira, persze léteznek műanyag palackos, illetve dobozos csomagolások is, ez utóbbiakon ráadásul egy kis csap is található. Az általánosan elterjedt és leggyakrabban használt csomgolóanyag még mindig az üveg, ezt újította meg a német diszkontlánc, az Aldi brit leányvállalata. Az angliai cég ugyanis két, saját márkás borának is lecserélte a csomagolását, és az üveget felváltotta az újrahasznosított papír.

Papírból készül az Aldi legújabb borosüvege

Az angol Aldi két saját márkás itala, a dél-afrikai Shiraz és a Sauvignon Blanc kapott közel teljesen újrahasznosított papírból készült palackot. A karton borosüveget a Frugalpac nevű céggel közösen fejlesztették ki. A palack 94%-ban újrahasznosított papírból áll, az "üveg" szája azonban műanyag, csavaros kupakos, emellett a papír belső oldalán egy vékony réteg is található, ami meggátolja, hogy a karton átázzon, a bor pedig elszivárogjon.

Az újfajta csomagolású bor március 18-án kerül brit Aldi polcaira. A papírból készült borospalackok egyik előnye, hogy a súlyuk kisebb, mint az üvegeké, ezért könnyebben szállíthatóak – írja a Grocery Gazette.

Borítókép: thedrinksbusiness.com

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss