hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alap rétestészta

MME MME
7 5/5
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, deszkára vagy keverőtálba tesszük, a
közepébe lyukat mélyítünk. A vajat beletesszük és elmorzsoljuk. A langyos vízben feloldjuk a sót és az ecetet, ezt is a mélyedésbe öntjük. Sima, hólyagos tésztát gyúrunk (nem 5 perc, legalább 20). Cipót formázunk belőle, és vékonyan megkenjük a tetejét olvasztott zsírral, majd letakarva pihentetjük. Az asztalt abrosszal letakarjuk, kicsit lisztezzük és a közepére helyezzük a tésztát. Az elején még nyújtófával vagy kézzel szétlapítgatjuk, majd kézfejjel az asztal szélei felé húzogatjuk. Ha már lelóg az asztalról, a maradékot egy éles késsel levágjuk, kicsit hagyjuk szikkadni, majd megkenjük olvasztott zsírral és töltjük. Ha kész, az abrosz segítségével feltekerjük.

Megjegyzés

Ne csavarjuk, hanem lazán dobjuk mindig tovább a tölteléket, ettől lesz leveles. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss