Mindmegette.hu
Recept
PATAKY KRISZTINA
Videó
Biztosan emlékeztek még a nagyi konyhájában sülő búrkifli illatára, ami ahogy tányért ért, már el is fogyott. Ez az igazi békebeli finomság még ma is nagy kedvenc, ám az igazi receptet nehéz beszerezni. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy a Sütisuli legújabb epizódjában elhozzuk nektek hiánypótlásként.
SÁNDOR ADRIENN
Cikk
Patkó Ágnes
A réteskészítés egykor a háziasszonyok fontos feladata volt, és a legkisebbek is szerepet kaptak a nyújtásban, tekerésben, töltésben. Egészen a 16. századig kell visszamennünk az utazni, hogy megismerjük ezt a kedvelt desszertet.
MME
Török Zsuzsa
Mindig is szerettél volna igazi házi rétest készíteni, csak nem mertél belevágni? Itt az alkalom, hogy kipróbáld, megtanítunk a fortélyokra!
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most a sütési praktikák közül szemezgettünk nektek - jól jöhetnek a hétvégén!
A pitetésztába csomagolt ételek a téli gasztronómia kedvelt fogásai. Nem véletlen, hisz a meleg, a tésztában bujkáló gőznek köszönhetően lassan hűlő ételek kifejezetten a hideg napokra vannak kitalálva. Persze a pite nem csak melegen jó, de azért lássuk be, úgy az igazi.
SB
Manapság kevesen állunk neki rétest nyújtani, pedig nem olyan nagy ördöngösség. Feltétlenül szükséges hozzá egy nagy, körbejárható asztal, rétesliszt, asztalterítő, olaj, só és víz. És persze finom töltelék.