Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb diós-lekváros kocka

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg finom liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 6 g sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • 6 dkg őrölt mandula
  • 18 dkg puha vaj
  • A habhoz:
  • 6 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 5 dkg csokoládé
  • A tészta lekenéséhez:
  • 4 ek. málnalekvár

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 24×39-cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A tésztát le is hűthetjük, hogy jobban kezelhető legyen. A tésztát kinyújtjuk vagy belenyomkodjuk az aljába (fél cm-es legyen a tészta magassága).

180 fokra bemelegítjük a sütőt. 20 perc alatt a mandulás linzer tésztánkat megsütjük.

Míg sül a tésztánk, vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral nem túl kemény habbá verjük. Belereszeljük a csokoládét, és a diót hozzá keverjük.

Kivesszük a tésztát, a lekvárral lekenjük és a diós-csokis habot rásimítjuk.

A hőfokot 160 fokra mérsékeljük, úgy 30 perc alatt kiszárítjuk. Bevonhatjuk csokoládés mázzal vagy meghintjük porcukorral, ahogyan én tettem.

Megjegyzés

A lekvár eper vagy ribizli is lehet, az is illik hozzá. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss