Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos-diós kocka II.

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A diós piskótához:
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 9 evőkanál víz
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 30 dkg margarin
  • 6 dl tej
  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • Valamint:
  • rum
  • lehűtött feketekávé
  • 24 db babapiskóta
  • csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral - lassan hozzáadagolva a vizet - jó habosra keverjük. Hozzákeverjük a lekvárt, a lisztet, a sütőport, a diót, és végül adagokban hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Előmelegített sütőben megsütjük.

Elkészítjük a krémet: a vaníliapudingot 6 dl tejben megfőzzük, hűlni hagyjuk. 30 dkg margarint kikeverünk 30 dkg porcukorral jó habosra, hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és jól összedolgozzuk.

A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk rummal, megkenjük a krémmel, majd rárakjuk a kávéba mártogatott babapiskótákat. Újra krém következik, s végül rátesszük a rummal meglocsolt diós lapot. Ezt is megkenjük a krémmel, megszórjuk vagdalt dióval és csokireszelékkel. Kockára vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon finom, laktató sütemény. - Ancsa699

Ezek is érdekelhetnek

Friss