Májgaluska
Pirítsunk meg ½ fej hagymát 2 evőkanál olajon. Aprítsunk fel 20 dkg megtisztított csirkemájat, tegyük egy tálba, adjunk hozzá 1 db darabokra tépkedett, tejbe áztatott kiflit, és keverjünk bele annyi zsemlemorzsát, hogy sűrű legyen. Adjunk hozzá 1 db tojást és a pirított hagymát a zsiradékkal együtt, ízesítsük borssal, sóval és majoránnával. Galuskaszaggatóval adagoljuk a leszűrt, forrásban lévő levesbe, és így főzzük meg.
Daragaluska
Verjünk fel 2 db tojást, és ízesítsük 1 csipet sóval. Adjunk hozzá 1 evőkanál étolajat, szórjunk bele 8 evőkanál búzadarát, az egészet keverjük össze, és hagyjuk állni 10 percig. Ezután 2 teáskanál segítségével szaggassunk galuskákat a masszából, és lobogva forró vízben főzzük meg.
Levesgyöngy alias crouton
Mindig legyen a konyhaszekrényben 1 zacskó levesgyöngy arra az esetre, ha nincs otthon levestészta, viszont gyorsan szükséged lenne valami finom levesbetétre!
Házi crouton
Készíthetsz frissen pirított kenyérkockát is crouton helyett: egy-két napos, szikkadt kenyeret kockázz fel egy centiméteres darabkákra, és egyentletesen terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd 200 fokra előmelegített sütőben, időnként összerázva, süsd barnulásig!