Elkészítés: A mazsolát rumos tejbe áztatjuk. A darált mákot összekeverjük a porcukorral. A tejszínből kemény habot verünk.
Óvatosan, hogy a hab ne törjön, beleforgatjuk a cukros mákot, a lekvárt, az áztatott, leszűrt mazsolát és a narancshéj 2/3 részét.
Kis műanyag formákba osztjuk az ízesített tejszínhabot, fóliával szorosan lezárjuk, és 4-5 órára mélyhűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a formákat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, és előhűtött kompótos tálkákra borítjuk a kész parfét. A tetejüket a tejszínből vert habbal és cukrozott narancshéjjal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre