Elkészítés: A diós töltelékhez a darált diót elkeverünk porcukorral, majd egy kis rummal és rumba áztatott mazsolával, míg a töltelék morzsaszerűvé nem válik. A máktöltelékhez a mákot és kristálycukrot darálunk, majd egy kis tejjel összekeverjük, hogy a töltelék morzsaszerűvé váljon.
Az élesztőt megkelesztjük a cukros tejben, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk a tésztát, melyet ezután fél óráig állni hagyunk. Ezt követően a tésztát 8 cipóra osztjuk. Minden cipót palacsinta vékonyságúra és nagyságúra sodrunk. 8 részre vágjuk (8 cikkre). Mindegyikre teszünk egy kis kupac baracklekvárt vagy dió- illetve máktölteléket, és a háromszög hegye felé a széleket lenyomva feltekerjük.
Előmelegített sütőben 5-ös fokozaton sütjük, amíg a kiflik alja kicsit megbarnul. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk. Napokig eláll, és nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre