A vöröshagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
Ameddig pirul a hagyma megmossuk és felkockázzuk a sertés húst, valamint apróra vágjuk a paradicsomot és a fehér paprikát. Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takarék lángon egy kicsit összesütjük őket. Ezután megszórjuk őrölt piros paprikával, sóval, borssal, az őrölt köménnyel, majd beletesszük a húst és felöntjük vízzel. Ezután puhára főzzük a húst.
Ameddig fő a pörkölt elkészítjük a sóspalacsintát. A tojásokat a sóval habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és ásványvízzel lazítjuk a tésztát. A palacsinta tészta sűrűsségét egyénileg határozzuk meg. de ne legyen túl híg. Bevonatos serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A palacsintákat megtöltjük a pörkölttel, összehajtjuk, majd bepanírozzuk. Először lisztbe forgatjuk, aztán a felvert tojásba, végül zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
Elkészítjük a burgonyapürét is. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.