hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsinta gombás-csirkemájas raguval

60 perc
egyszerű
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 mk só
  • 2-3 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 ek olaj (+ a sütéshez)
  • Gombás-csirkemájas ragu hozzávalói:
  • 25 dkg gomba
  • 5 db csirkemáj
  • 1 db lilahagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • őrölt színes bors
  • majoranna
  • csipet szerecsendió
  • Kapormártás hozzávalói:
  • 1 csokor kapor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tk cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 púpozott tk liszt
  • 3-4 dl főzőtejszín
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

  1. A tojásokat egy tálban felütjük, megsózzuk, hozzákeverünk 2 dl szénsavas ásványvizet, majd hozzászitáljuk a lisztet, és simára keverjük.
  2. Hozzákeverjük az olajat, és egy fél órát állni hagyjuk, mielőtt hozzálátnánk a sütéshez, végül, enyhén olajozott palacsintasütőben, kisütjük a palacsintákat, majd melegen tertjuk.
  3. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A csirkemájat alaposan megmossuk, kisebb kockákra vágyjuk. A lilahagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
  4. Egy serpenyőbe vajat és olajat hevítünk, majd hozzáadjuk  az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk szerecsendióval és majorannával, majd résnyire lefedve kb. 10 percig pároljuk.
  5. Amikor a gomba megpárolódott, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemájat, és pár percig sütjük, arra figyelve, hogy a máj nehogy túlsüljön. Ezután az előzőleg megsütött palacsintákat töltsük meg a gombás-májas raguval. A kaprot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk.
  6. Egy serpenyőben vajat és olajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, és pár percig pároljuk. (Én fedővel résnyire lefedtem, közben többször átkevertem, és úgy pároltam.) Megszórjuk liszttel, összekeverjük, majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a cukorral, ráfacsarjunk a citromlevet, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik a mártás. (Közben kóstoljuk, és ízlés szerint ízesítsünk utána.)
  7. Tálaláskor helyezzük tányérra a megtöltött palacsintát, csorgassuk rá a kapormártást, majd úgy kínáljuk.

 

Megjegyzés

A sós, gombás-csirkemájas raguval töltött palacsitához remekül illik a kapormártás. Tálalhatjuk előételként, de főételként is megállja a helyét. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss