Zserbókosárka

45 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • liszt
  • porcukor
  • vaj
  • tojássárgája
  • darált dió
  • aszalt sárgabarack
  • cukor
  • baracklekvár
  • tojásfehérje
  • vaj
  • étcsokoládé
  • étolaj
  • porcukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy fóliába tekerve 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Az aszalt barackot felaprítjuk, összekeverjük a darált dióval és a cukorral, majd annyi lekvárt adunk hozzá, hogy összeálljon a massza.
  3. A tésztát kinyújtjuk kb. 4-5 mm vastagságúra, majd egy 9 cm-es átmérőjű, hullámos szélű linzerszaggatóval 12 db-ot, egy kisebb és egy nagyobb csillagkiszúróval 12-12 db-ot szaggatunk ki belőle. A kerek tésztát belehelyezzük egy vajjal kikent muffinforma mélyedéseibe, és 1-1 ek tölteléket helyezünk mindegyik közepébe, majd ráhelyezzük a nagyobb csillagot, lekenjük tojásfehérjével, és ráillesztjük a kisebb csillagot.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kis színt nem kap a tészta. Ha a kosárkák kihűltek, a gőz felett felolvasztott és az olajjal összekevert csokoládéval vagy porcukorral díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss