hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbókosárka

45 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 22 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 20-25 dkg darált dió
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 3 ek cukor
  • baracklekvár
  • Továbbá:
  • 1 db tojásfehérje
  • vaj
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 tk étolaj
  • porcukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy fóliába tekerve 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Az aszalt barackot felaprítjuk, összekeverjük a darált dióval és a cukorral, majd annyi lekvárt adunk hozzá, hogy összeálljon a massza.
  3. A tésztát kinyújtjuk kb. 4-5 mm vastagságúra, majd egy 9 cm-es átmérőjű, hullámos szélű linzerszaggatóval 12 db-ot, egy kisebb és egy nagyobb csillagkiszúróval 12-12 db-ot szaggatunk ki belőle. A kerek tésztát belehelyezzük egy vajjal kikent muffinforma mélyedéseibe, és 1-1 ek tölteléket helyezünk mindegyik közepébe, majd ráhelyezzük a nagyobb csillagot, lekenjük tojásfehérjével, és ráillesztjük a kisebb csillagot.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kis színt nem kap a tészta. Ha a kosárkák kihűltek, a gőz felett felolvasztott és az olajjal összekevert csokoládéval vagy porcukorral díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek