A zserbó glutén-, tej- és tojásmentes tésztájához, egy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és az élesztőt, majd morzsoljuk el a margarinnal és öntsük hozzá a növényi italt.
Gyúrjunk egynemű, rugalmas tésztát és pihentessük szobahőmérsékleten 30 percet.
Osszuk a tésztát 3 egyenlő részre. Rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk ki az első tésztát kb. 20x30 cm-es téglalappá.
Tegyük a kinyújtott tésztát tepsibe. Kenjük meg 3 evőkanál lekvárral, szórjuk meg darált dió és cukor keverékének felével.
Nyújtsuk ki a második tésztát és tegyük a diós töltelék tetejére. Kenjük meg ezt is lekvárral és szórjuk rá a cukros dió másik felét.
Fedjük le az utolsó kinyújtott tésztával, majd villával szurkáljuk meg a tetejét. Erre azért van szükség, hogy sülés közben a gőz távozni tudjon, így nem púposodik fel a lap.
Pihentessük szobahőmérsékleten újabb 30 percet, közben melegítsük fel a sütőt 180 fokra.
180 fokon 30 perc alatt süssük készre.
A kihűlt zserbó tetejét kenjük meg olvasztott csokoládé és olaj keverékével.