hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
Allergének
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A zserbó glutén-, tej- és tojásmentes tésztájához, egy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és az élesztőt, majd morzsoljuk el a margarinnal és öntsük hozzá a növényi italt.
  2. Gyúrjunk egynemű, rugalmas tésztát és pihentessük szobahőmérsékleten 30 percet.
  3. Osszuk a tésztát 3 egyenlő részre. Rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk ki az első tésztát kb. 20x30 cm-es téglalappá.
  4. Tegyük a kinyújtott tésztát tepsibe. Kenjük meg 3 evőkanál lekvárral, szórjuk meg darált dió és cukor keverékének felével.
  5. Nyújtsuk ki a második tésztát és tegyük a diós töltelék tetejére. Kenjük meg ezt is lekvárral és szórjuk rá a cukros dió másik felét.
  6. Fedjük le az utolsó kinyújtott tésztával, majd villával szurkáljuk meg a tetejét. Erre azért van szükség, hogy sülés közben a gőz távozni tudjon, így nem púposodik fel a lap.
  7. Pihentessük szobahőmérsékleten újabb 30 percet, közben melegítsük fel a sütőt 180 fokra.
  8. 180 fokon 30 perc alatt süssük készre.
  9. A kihűlt zserbó tetejét kenjük meg olvasztott csokoládé és olaj keverékével. 

    Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss