A gluténmentes churros elkészítéséhez a vizet, a margarint és a sót egy lábosba mérjük, és addig melegítjük, amíg a margarin teljesen elolvad.
A tűzhelyről félrehúzva a lábost, beleöntjük a lisztkeveréket, és csomómentesre keverjük.
A tűzhelyre visszatéve melegítjük tovább, amíg egy nagy csomóba összeáll a tészta. Ez kb. 30-60 másodperc.
A tésztát ezután pihentetjük pár percet, hogy kissé lehűljön. Majd folyamatos keverés közben egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és minden tojás után alaposan habosra keverjük.
A tésztát ezután csillagcsöves habzsákba töltjük, és forró olajba csíkokat nyomunk belőle, majd szép barnára sütjük a fánkokat.
A megsült churrost konyhai papírtörlőre szedjük, és még forrón fahéjas cukorba forgatjuk. Az étcsokit gőz fölött vagy mikróbanfelolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, és a churroshot kínáljuk.