Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 olcsó és isteni finom recept árstopos tojásból

default user icon
MME
A kormány újabb élelmiszerekre terjesztette ki az árstopot év végéig: a tojás és a burgonya is bekerült a hatósági áras termékek közé. Ennek köszönhetően újra egyre több család asztalára kerülhet tojásos étel. Összeállításunkban egyszerűen elkészíthető, finom tojásos receptekből válogattunk.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán jelentette be a Kormányinfón, hogy a friss tojásra és az étkezési burgonyára is kiterjeszti az árstopot. Így a krumpli és a tojás ára a 2022. szeptember 30-án alkalmazott bruttó kiskereskedelmi árnál nem lehet magasabb. (A nagybani piacokra nem vonatkozik a szabályozás.) A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, ha a magyar gazdaság engedi, akkor természetesen meghosszabbítja a kormány a hatósági áras termékek elérését.

Így az eddigi ársapkás termékek, a kristálycukor, búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a csirke far-hát, a csirkeszárnyvég és a 2,8% zsírtartalmú UHT tehéntej mellett már a tojást és a krumplit is fix áron vásárolhatjuk meg.

Miért együnk tojást?

A tojás a legolcsóbban előállítható teljes értékű fehérjeforrásunk, az egyik legkönnyebben emészthető ételünk. 40 féle fehérjét tartalmaz, ezen belül 18 féle aminosavat, amiből 9 esszenciális. Ezen kívül megtalálható még benne A, D, E, B1, B2, B5, B6, B9, B12-vitamin is. 

Segíti az immunműködést, az anyatej után a második legjobb minőségű tápanyagforrás. Kalóriaértéke elenyésző más ételekhez képest: egy tojás mindössze 75 kalória. Jelentős fehérjetartalma miatt telítettség érzetet nyújt, így segít a diétában, az egészséges testsúly fenntartásában.

Íme a legfinomabb tojásos receptek:

30 PERCES TOJÁSSALÁTA>>> 

TOJÁSOS GALUSKA FEJES SALÁTÁVAL>>> 

SPENÓTOS TOJÁSOS PALACSINTA>>> 

TOJÁSOS KROKETT>>> 

TOJÁSOS KÖMÉNYMAGLEVES>>> 

TOJÁSOS SÜLT KRUMPLI>>> 

 

 

Ezek is érdekelhetnek