Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldteás málnaleves

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A forró vízzel leforrázzuk a zöldteát, hozzáadjuk a friss mentát, majd 3 percet állni hagyjuk, ezután kivesszük a filtereket és a fűszert a teából, kihűtjük. Ekkor beleszórjuk a leszárazott, megmosott, lecsepegtetett málnát, a porcukrot, az őrölt fahéjat, a reszelt lime héjat, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Hűtőben 1-2 óra alatt jól lehűtjük.

Közben a kókuszpehelyhez a kókuszdiót kalapáccsal megtörjük, kiskéssel óvatosan kiszedjük a belső húsát, és zöldséghámozóval hosszúkás vékony szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 160 fokos sütőben kb. 6-8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A készen vett kókuszpelyhet csak sütőben pirítani kell.

Tálaláskor tányérokba vagy leveses csészékbe szedjük zöldteás málnalevest, és pirított kókuszpelyhet, almaszirmot kínálunk hozzá.

Megjegyzés

A zöldteát ne hagyjuk sokáig a forró vízben, mert keserű lesz tőle a tea, és a levesünket is kesernyéssé teszi. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá hideg tejszínhabot.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek