hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges lencseleves

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg lencse
  • 25 dkg füstölt hús (nálam combsonka, de lehet csülök, oldalas, vagy bármi, amit szeretünk)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 nagyobb szem burgonya
  • 1 kávéskanálnyi feketebors
  • 4 db babérlevél
  • 1 fej hagyma
  • liszt
  • pirospaprika
  • zsiradék
  • A tálaláshoz:
  • tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A lencsét átválogatjuk, forró vízben átmossuk, és éjszakára hideg vízbe áztatjuk.

Másnap fölkozkázzuk a húst, és kevés zsiradékon átpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt répákat, együtt is átforgatjuk, majd mehet bele a leszűrt lencse, és felöntjük annyi vízzel, amennyi kényelmesen ellepi. Sózzuk, beletesszük a darabos fűszereket, és gyöngyöztetve félig megfőzzük. Ekkor hozzáadjuk a szintén felkockázott burgonyát, és puhára főzzük.

Egy másik edényben hagymás-pirospaprikás rántást készítünk, de nem kell nagyon pirosnak lennie, csak a színe miatt paprikázzuk, majd hőkiegyenlítéses módszerrel berántjuk a levest. 3 percig főzzük, majd jó sok tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek