Elkészítés: A csirkét megmossuk és feldaraboljuk. (Ha a csirkehúst húsleves alaplében előfőzzük, kevesebb ideig kell sütni, illetve ízletesebb lesz a sült!).
Egy hőálló tál alját megszórjuk ételízesítővel, majd belehelyezzük a csirkehúsokat. Sóval, borssal, ételízesítővel, kakukkfűvel, rozmaringgal, petrezselyemmel megszórjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, majd egy kevés vízzel (vagy húsleves alaplével) meglocsoljuk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük, időközönként az alatta lévő lével meglocsolgatva.
Közben a rizst kevés olajon megfuttatjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a fél zöldpaprikát, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha megfőtt,beleforgatjuk a leszűrt zöldborsót.
A pirosra sült csirkét melegen rizibizivel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!