Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabos-pancettás penne

MME MME
1 5/5
15 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Lobogó sós vízben megfőzzük a tésztát (al dente, vagyis fogkemény legyen), majd leszűrjük.

Közben egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és a babot a felkockázott pancettával (vagy baconnel) együtt összepirítjuk, amíg a bacon ropogós lesz. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, további 2 percig pirítjuk.

A lecsöpögtetett tésztát belekeverjük, majd ráfacsarjuk a citrom levét, és megszórjuk frissen reszelt parmezánnal.

Tálaláskor chilipehellyel szórjuk meg.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek