Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöld rizs buggyantott tojással

MME MME
30 perc
mester
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Felteszünk forrni 1 l vizet. A rizst szitakanálba szórjuk, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A petrezselymet finomra vágjuk (néhány levelet félreteszünk a díszítéshez).
Elkészítés: A forrásban lévő vízhez adunk 1 csapott evőkanál sót, beletesszük a rizst, szelíd tűzön, olykor megkevergetve puhára főzzük (15-20 perc). Mivel a főzés végére csaknem teljesen felveszi a vizet, a rizst nem szűrjük le, hanem azonnal hozzáadjuk a vajat/margarint, a reszelt sajtot és a petrezselymet. Az olajjal vékonyan kikenünk egy lehetőleg teflon bevonatú korona- vagy pudingformát, belesimítjuk-döngöljük a rizst, alufóliával letakarjuk, melegen tartjuk-puffasztjuk. Miközben a rizs fő, elkészítjük a tojást: 2 liter vizet felforralunk, hozzáadunk 1 evőkanál sót és az ecetet. A tojásokat, ügyelve, hogy a sárgájuk ép maradjon, egyenként merőkanálba ütjük, a vízbe csúsztatjuk-buggyantjuk, a fátyolszerű fehérjét a sárgájára „hajtjuk”, és lassú, gyöngyöző forrással 3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük a vízből, tiszta konyharuhára fektetjük, a „rojtokat” levágjuk. A rizst kerek tálra borítjuk, körberakjuk a gerezdekre vágott paradicsommal és a tojásokkal. A korona közepét a félretett petrezselyemlevelekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek