A zabpelyhet aprítóban vagy kávédarálóval megőröljük, hogy lisztes állagú legyen. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, apránként a hideg tejet, majd csomómentesre keverjük.
Állandó kevergetés mellett pár perc alatt sűrűre főzzük, majd kevergetve langyosra hűtjük. Ezután a pudingot a poharakba osztjuk, majd a hűtőbe tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az epret alaposan megmossuk és félbevágjuk. Egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, az őrölt fahéjat és a vizet, majd pár percig főzzük.
Az étkezési keményítőt simára keverjük egy kevés vízzel, majd az eperhez csorgatjuk. Óvatosan összekeverjük, és 1-2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön. Ezután langyosra hűtjük, és a behűtött pudingra kanalazzuk az epret. Az egészet visszatesszük a hűtőbe, és tálalásig jól lehűtjük.