A málnát megmossuk, majd néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A többit egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a fahéjat majd a narancs és citrom reszelt héját.
Ezután a narancs és citrom kifacsart levét. Felöntjük a vízzel és a tejjel. Felforraljuk és a tejszínt is hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük. A tűzről félrehúzzuk, és egy botmixer segítségével pürésítjük a levest. Akit zavarnak a málnamagok, a végén szűrje át.
Kevés tejszínnel meglocsolva, akár tejszínhabbal és málnaszemekkel díszítve, jól lehűtve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre