Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha ezzel kombinálod az ecetet, garantáltan lerobbantja a szennyeződéseket - íme a recept!

default user icon
MME
Ha rangsorolnunk kellene a házimunkákat, a WC takarítása biztosan nem lenne benne az élbolyban, sőt, gyaníthatóan a sor végén kullogna. Ezen nincs mit csodálkozni, és ha a munkát megspórolni nem is tudjuk, de azt máris elmondjuk, mivel lehet a leggyorsabban, leghatékonyabban és nem utolsósorban: a legolcsóbban megszabadítani a szennyeződésektől a lakás legkisebb helyiségét!

Számos kemikália van, amit WC-tisztításra használhatunk, ám jó, ha tudjuk: ezek nemcsak drágák, de magas klótartalmuknál fogva hosszú távon semmiképp sem tesznek jót az egészségünknek. Van azonban két filléres csodaszer, ami garantáltan minden spájzban ott figyel, és ha jól kombináljuk őket, kenterben vernek bármilyen boltban kapható vegyszert.

Hogy melyik kettőre gondolunk? Hát az ecetre és a szódabikarbónára! Érdemes ehhez a két szerhez nyúli, ha a WC-t akarjuk kitakarítani, tökéletesen tisztává varázsolják a csészét! Íme a Lakáskultúra receptje!

 

Ecet + szódabikarbóna = tökéletes wc-tisztító

Az eceten és a szódabikarbónán kívül szükségünk lesz még egy szórófejes flakonra is. Kb. 1 csészényi szódabikarbónát  szórjunk a WC-kagylóba. Az az ideális, ha egy vékony réteg befedi a tisztítani kívánt felületet. Mivel a kagyló belseje mindig nedves, a szódabikarbóna megtapad rajta.

Töltsünk a szórófejes flakonba 10 százalékos ecetet, permetezzük be vele a szódabikarbónával beszórt kagylót. Hagyjuk hatni 15 percig, majd egyszerűen húzzuk le a WC-t. Ha szükséges, akár egy leselejtezett régi fogkefével, vagy WC-kefével is átsúrolhatjuk a felületet.

Készíthetünk akár illatosító WC-kapszulákat is házilag - a receptet megtalálod a lakáskultura.hu-n! 

Ezek is érdekelhetnek