Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösáfonyás zsemlék

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.

2. Egy nagy tálban öntsük össze a lisztet az 5 evőkanál cukorral, a sütőporral és a sóval. Tésztakészítő lapáttal dolgozzuk bele a vajat, hogy a keverék apró morzsákból álljon. Utána keverjük bele az áfonyát is.

3. Egy kis tálban habverővel dolgozzuk össze az 1 bögre tejszínt és a tojásokat. Ezután dolgozzuk a lisztes keverékbe, hogy tésztaformává álljon össze. Lisztezzük be a kezünket, majd szintén belisztezett gyúródeszkán osszuk két részre a tésztát. Mindkét darabot lapítgassuk 15 cm-es körré. Mindegyik kört vágjuk 6 darab ékformára, amelyeket helyezzünk sütőlapra. Ecsettel kenjük meg a marasék 1 evőkanál tejszínnel, majd szórjuk meg a maradék 1 evőkanál cukorral.

4. Toljuk a sütőbe 12 percre, vagy amíg aranybarnára pirul. Tálalhatjuk melegen, vagy süteményrácsra téve hagyjuk kihűlni. 12 zsemle lesz belőle.

Ezek is érdekelhetnek