Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha nem figyelsz erre, veszélyes lehet az air fryerben főzni

default user icon
MME
Egyre többen használnak forrólevegős sütőt. A csúcstermékek mellett már kaphatók megfizethető, jó minőségű készülékek, amelyekben minimális zsiradékkal készíthetjük a finomabbnál finomabb falatokat. Ahhoz, hogy valóban egészséges legyen a végeredmény, egy egyszerű szabályt be kell tartani. Mutatjuk, hogy miről nem szabad elfeledkezni!

Air fryerben gazdaságosabb sütni, mint a hagyományos tűzhelyet használva, és sokkal egészségesebb is: kevés olajjal, gyorsan és egyenletesen melegíti fel és süti át a húsokat, zöldségeket, tésztákat. Ám a pozitív hatások mellett gondolni kell arra is, hogy milyen veszélyeket rejt a forrólevegős sütő használata.

Egy nemrégiben közzétett felmérés szerint az air fryert használók nagy része nem tisztítja megfelelően a gépet. Ennek oka valószínűleg az, hogy a mikrohullámú sütőt és a sütőt sem kell minden alkalom után alaposan kitakarítani, így fel sem merül, hogy ezzel a géppel más a helyzet. Pedig a készülék oldalán vagy a kosrában megbújó ételmaradékok mellett kórokozók is felhalmozódhatnak, így célszerű minden alkalom után alaposan elmosni a kosarat és letörölni a gépet.

Tehát ha kihagyod ezt a lépést, nagyobb eséllyel fordulhat elő ételmérgezés – gondolj csak arra, hogy például a szalmonella akár 32 órán át is életképes maradhat száraz felületen.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss