A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, felét összedolgozzuk a darált hússal, a tojással, a zsemlemorzsával.
Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A masszából 40 diónyi gombócot formázunk.
Felforrósítjuk az olajat egy nagy serpenyőben, és körös-körül megsütjük benne a fasírtokat. Konyhai papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük.
A sajtot 40 kockákra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk, húsúkat kockákra vágjuk. A fasírtgolyókkal felválta nyársa fűzzük a sajtot és a paprikákat.
A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A joghurtot elkeverjük a maradék petrezselyemmel, a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. A nyársakhoz kínáljuk. Bagettet is adhatunk mellé.