Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vége, ők is feladták! Végleg bezár a népszerű balatoni étterem

default user icon
MME
A tihanyi Malackrumpli Bisztró hosszú ideje nagyon nehét helyzetben volt. Most egy hosszú, szomorú Facebook-posztban jelentették be, hogy nem küzdenek tovább, az étterem végleg bezár.

"Kedves Malackrumpli rajongók, kedves barátaink, vendégeink! Eljött az a pillanat, amit nagyon nem szerettünk volna. A Malackrumpli Bisztró végleg bezárja kapuit" - kezdi az étterem drámai hangvételű Facebook-posztját. 

Az elmúlt évek kihívásai, a konoravírus és az energiaválság ellenére úgy gondolták, van értelme küzdeni, mert érdemes felállni, újrakezdeni, előre menekülni, mert mindig van új ötlet és lelkesedés, ami átlendít a nehéz időszakokon. Ám tulajdonos, az étterem működését alapjaiban meghatározó "farm to table" koncepció töretlen képviselőjének, Járosi Tamásnak váratlan júliusi halálával elveszett minden remény.

"A Malackrumpli megálmodója, a farm to table koncepció töretlen képviselője, Járosi Tamás hirtelen távozásával az étterem lelkét veszítettük el, amit minden igyekeztünk ellenére, a jelenlegi helyzetben nem tudtunk pótolni" - írják.

 

"Szeretnénk köszönet mondani a Malackrumpli csapatának, a nyári hőség és hajtás harcosainak, akik vállalták, hogy ilyen körülmények között is végig vitték a nyarat. Köszönjük együttérző beszállítóinknak és partnereinknek, hogy türelemmel voltak irántunk a nehéz időkben. Köszönjük azoknak az üzletembereknek és szakmabelieknek, akik segíteni próbáltak megtartani vagy valamilyen formában tovább vinni a Malackrumplit. Sajnáljuk, hogy ez nem sikerült.

De mindenekelőtt, köszönet illeti Vendégeinket, a kitartó Malackrumpli rajongókat a mögöttünk levő sikeres 8 év bizalmáért, a sok jó szóért és elégedett pillantásért, az üres tányérokért és felhörpintett italokért, amellyel 2015 óta folyamatosan kitüntettek minket. Az elmúlt években rengeteg szeretetet, bátorítást kaptuk tőletek.

Minden álom egyszer véget ér, de azoknak, akikben van szikra, újra es újra meg kell gyújtani a tüzet, mert mindig lesz, amiért érdemes!" - zárják megrendítő soraikat a legendás bisztró vezetői.

A tihanyi Malackrumpli Bisztró először 2013 nyarán nyitotta meg kapuit Balatonfüreden, az akkor még Biobalaton termelői piac részeként. Már a nyitásukat követően az akkor még szerény infrastruktúrával rendelkező gerilla étterem hamar felkavarta a helyi gasztronómia állóvizét, majd rövid időn belül páratlan sikert aratott. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss