Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaddisznószűzérme borskabátban, parmezános hercegnő burgonyával

75 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaddisznó-szűzpecsenyéről eltávolítjuk a fölösleges hártyát, majd megmossuk. Ezt követően besózzuk, az összetört tarkaborssal gazdagon beborítjuk, végül belenyomkodjuk a hús felületébe.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a szűzpecsenyék minden oldalát pár percig pirítjuk, hogy a nedvességet bezárjuk (így nem fog kiszáradni a sütés során). A serpenyőt és a tartalmát félretesszük.
  3. A szűzpecsenyéket kerámia sütőtálba helyezzük, mellészórjuk a fokhagyma gerezdeket, majd alufóliával letakarva 180 fokos sütőbe helyezzük, 35-40 percre alsó-felső sütési funkción.
  4. Eltávolítjuk a fóliát, a húst meglocsoljuk a saját levével, majd újabb 20 percig sütjük. Ezt követően kivesszük a tálból húst, majd pihenni hagyjuk.
  5. A pecsenyéből kifolyt levet beleöntjük a korábban használt serpenyőbe, és hevíteni kezdjük. Felöntjük a száraz vörösborral, majd miután az alkohol elpárolgott, felolvasztjuk a a vajat a szószban, és besűrítjük vele azt. 
  6. A hercegnő burgonyához a krumplit sós vízben megfőzzük, majd alaposan szétnyomkodjuk. Ízlés szerint fűszerezzük az őrölt borssal és szerecsendióval, végül a parmezánt és a tojássárgáját is elkeverjük a burgonyapürében. Habzsákba töltjük, majd a tepsibe terített sütőpapírra nyomjuk a burgonyapogácsákat. 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  7. A pihentetett szűzpecsenyét felvágjuk, majd a borsos-vörösboros mártással meglocsoljuk, és hercegnőburgonyával kínáljuk.

Megjegyzés

Nagyon különleges, ízekben gazdag vadétel. Igazi ünnepi fogás. - Árvai Krisztina

Ezek is érdekelhetnek

Friss