Elkészítés: A húst felszeleteljük, majd az angol szalonna egy részével megtűzdeljük, a többivel pedig beburkoljuk, kötözzük és formázzuk. Pácfűszerrel meghintjük, olajjal lekenjük, s ebben a száraz pácban pár napig hűtőben érleljük. Elkészítjük az almalepényt és mártást. A lepényekhez lereszeljük a megtisztított sárgarépát, a burgonyát és az almát. Megfűszerezzük sóval, kakukkfűvel, gyömbérrel, ánizzsal és petrezselyem zöldjével, majd a lisztet és a tojásokat hozzáadva, tésztát keverünk belőle. A masszából fél cm vastag lepényeket formálunk, melyek mindkét felét rostlapon pirosra sütjük. A mártáshoz a kristálycukrot karamellizáljuk, és hozzáadjuk a leturmixolt birsalmát. Kevés vízzel felöntjük, majd két percnyi forralás után a keményítővel besűrítjük. Tálaláskor a lepényekre helyezzük az időközben megsütött szarvasbélszínt, és a forró birsmártással körülöntve feladjuk.