Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tűzdelt szarvasbélszín almalepényben, birsalmamártással

MME MME
1 4/5
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg szarvas bélszín (vagy húspuhítóval kezelt szarvascomb),
  • 200 g angol szalonna (bacon),
  • pácfűszer (borókabogyó, mustármag,szegfűbors, bors, babérlevél),
  • só,
  • kakukkfű,
  • gyömbér,
  • ánizs,
  • 1 kis csokor apróra vágott petrezselyem zöldje,
  • 200 ml étolaj,
  • 400 g birsalma,
  • 1-2 evőkanál kristálycukor és keményítő,
  • 500 g burgonya,
  • 1 db sárgarépa,
  • 5 db tojás,
  • 3-4 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: A húst felszeleteljük, majd az angol szalonna egy részével megtűzdeljük, a többivel pedig beburkoljuk, kötözzük és formázzuk. Pácfűszerrel meghintjük, olajjal lekenjük, s ebben a száraz pácban pár napig hűtőben érleljük. Elkészítjük az almalepényt és mártást. A lepényekhez lereszeljük a megtisztított sárgarépát, a burgonyát és az almát. Megfűszerezzük sóval, kakukkfűvel, gyömbérrel, ánizzsal és petrezselyem zöldjével, majd a lisztet és a tojásokat hozzáadva, tésztát keverünk belőle. A masszából fél cm vastag lepényeket formálunk, melyek mindkét felét rostlapon pirosra sütjük. A mártáshoz a kristálycukrot karamellizáljuk, és hozzáadjuk a leturmixolt birsalmát. Kevés vízzel felöntjük, majd két percnyi forralás után a keményítővel besűrítjük. Tálaláskor a lepényekre helyezzük az időközben megsütött szarvasbélszínt, és a forró birsmártással körülöntve feladjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss