Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Már nem visz jól a turmixgép? Ezzel a trükkel újra éles lesz a pengéje

A késeket viszonylag könnyű gyorsan megélezni, persze a profi, tartós munkát a legjobban szakember tudja elvégezni. A turmixgépben vagy késes aprítóban viszont olyan pengék vannak, amiket egy késélezővel lehetetlen újra élessé varázsolni. Mutatunk egy trükköt, amivel megélezheted a turmix pengéjét!

A turmixgép is azon konyhai kisgépek egyike, amit vagy sokat használ valaki, vagy csak a helyet foglalja. A turmixgéppel remek smoothie-kat, gyors, jeges desszerteket lehet készíteni, sőt van aki a krémlevesekhez is ezt használja inkább, nem a botmixert. A turmixgépben hajlított, ferde pengéjű kések találhatók, melyek közül van, ami recés is, és ezeket újraélezni, ha elkoptak, szinte lehetetlen szakember segítsége nélkül. Ha úgy érzed, már nem aprít olyan jól a penge, nehezebben boldogul a darabolással, akkor próbáld ki ezt a trükköt, és látványos lesz a különbség!

Így élezd meg otthon a turmixgép pengéjét!

Mielőtt vennél egy új pengét a turmixgépbe, vagy netán az egész berendezést lecserélnéd, próbálj meg te magad új életet lehelni az elkopott késekbe. Az internetes trükk lényege, hogy tépkedj darabokat az alufóliából, ezeket gyűrd laza gombócokká, nem kell szorosan összenyomni. Dobj a turmixgépbe nagyjából 5-6 ilyen galacsint és öntsd fel egy kis vízzel. Tedd rá a turmix tetejét, kapcsold be alacsony fokozaton és hagyd dolgozni a pengéket. Az essanews cikke szerint ez egy tuti módszer arra, hogy megélezzük a turmix pengéit.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek