Elkészítés: A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, kicsavarjuk. A húsgombócok összes hozzávalóját összedolgozzuk egy nagy tálban, majd kb. 16 gombócot formálunk belőle, és kicsit kevesebb olajban, mint a magyar fasírtnál, elősütjük (oldalanként 1-2 perc).
A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, rádobjuk a kockára vágott paradicsomot, a pürét, felöntjük fél liter vízzel, és beledobjuk a húsleveskockákat. Fűszerezzük, és rottyantunk rajta egyet. A gombócokat egy nagy jénaiba rakjuk, ráöntjük a paradicsommártást (a gombócok teteje látsszon ki a mártásból!), és megszórjuk bőven a karikára vágott paprikával. 180 fokos sütőben 30-40 percet sütjük, ha a paprika nagyon pirulna, alufóliával lefedjük.
A pitát megpirítjuk, csíkokra vágjuk, ez lesz az étel körete, de párolt rizzsel vagy főtt burgonyával is finom.