hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonkababos-zöldalmás sajttorta

60 perc
bonyolult
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 23 dkg zabkeksz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet fahéj
  • A krémhez:
  • 8 db tojás
  • 50 dkg ricotta
  • 2,5 dl tejszín
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 db citrom (kezeletlen)
  • 1 csipet só
  • 3 db zöldalma
  • A tonkababos mascarponehabhoz:
  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tonkabab
  • 1 db zöldalma

Elkészítés

  1. Az alaphoz az apróra tördelt zabkekszet összekeverjük az olvasztott vajjal és a fahéjjal. A képlékeny masszát egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaforma alján elegyengetjük.
  2. A krémhez szétválasztunk 6 db tojást, majd a sárgájákat turmixgépben egyneművé keverjük 2 db egész tojással, a ricottával, a tejszínnel, a kristálycukorral, a felhasított vaníliarúdból kikapart velővel, a citrom lereszelt héjával és a sóval. A meghámozott almákat apró kockákra vágjuk és beleforgatjuk a krémbe. A masszát a zabkekszes alapra öntjük, majd a 130 fokra előmelegített sütőben készre sütjük 1,5 óra alatt. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
  3. Közben a habhoz a mascarponét, a porcukrot és a lereszelt tonkababot keverőtálba tesszük. Kézi habverővel keményre habosítjuk, majd habzsákba töltjük és kisebb-nagyobb halmokat nyomunk belőle a kihűlt torta tetejére. Vékony zöldalma-szeletekkel díszítjük.

    Recept és fotó: Almalomb kulináris kitérő és találkozóhely >>>

A ráncos, sötét színű, mandula alakú tonkabab összetett aromájú, markáns fűszer. Bio- és reformboltokban, valamint delikáteszüzletekben keresd!

Ezek is érdekelhetnek