Elkészítés: A ponty húsát úgy emeljük ki, hogy a hátán a bőrt végigvágjuk. Vigyázzunk a bőr lefejtésénél, nehogy elszakadjon. A gerinccel együtt kiemeljük a pontynak a húsát. Az apró halszálkákat kiszedjük. A gerincről óvatosan lefejtjük a húst, és a húsdarálón nagyon finomra daráljuk.
A halhoz hozzádaráljuk a tejben áztatott zsemlét, majd a zsemlemorzsát, a tojásokat, sót, borsot, fűszerpaprikát, az apróra vágott petrezselymet.
A hagymát lereszeljük, a gombát apróra vágjuk, zsírban összepároljuk, végül ezt is hozzáadjuk a halpéphez, és az egészet jól összekeverjük.
A pontyot ezzel a töltelékkel megtöltjük, cérnával összevarrjuk.
Vajjal kikent tepsibe tesszük, időnként meglocsolgatva 30-35 percig sütjük.
Eközben a fehérbort, a tejfölt és az ételízesítőt összekeverjük, ezt az utolsó 10 percben a halra öntjük.
Tálaláskor vigyázzunk, hogy a feje-farka a halon maradjon a szeletelésnél. Petrezselymes burgonya illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre