Elkészítés: A kelkáposztát megtisztítjuk, torzsáját eltávolítjuk, és sós vízben addig főzzük, míg a külső levelek maguktól leválnak. 6-8 nagyobb levelet félreteszünk.
A darált húst ízesítjük, és jól összekeverjük a kockára vágott vöröshagymával, a túróval, a tojással, a sóval és a petrezselyemzölddel. Egy adaghoz egy nagyobb levélre 2-3 db kissebb levelet rakunk, megszórjuk sóval, köménymaggal, elosztjuk a tölteléket, majd a levelek széleit behajtogatva felgöngyöljuk, cérnával ázkötözzük. A tekercseket felhevített margarinon átsütjük, és a csontlével felöntve 20-30 percig pároljuk. Sós burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre