Elkészítés: A töltelékhez valókat jól összegyúrjuk, és karalábélevélbe csomagoljuk. Akkor jó a levél, ha kicsit már megfonnyadt, de ha friss, akkor rövid időre meleg vízbe tesszük. Lehet tormalevéllel is készíteni. (A levelek vastag ereit kivágom!).
A megtöltött leveleket lábosba tesszük, felöntjük vízzel, sót, borsot szórunk a tetejére, feltesszük főni.
Elkészítjük a mártást. Az olvasztott zsíron a lisztet megpirítjuk, beletesszük az apróra vágott kaprot, kissé megsütjük a rántásban, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Felengedjük tejjel vagy tejföllel, de ha van maradék húsleves, azt is fel lehet használni, akkor a tej nem fontos. Ízlés szerint sózzuk, és sűrű mártást főzünk.
Ha megfőtt a töltike, a főzővizet leszűrjük, és ráöntjük a mártást. Ezzel összeforraljuk úgy, hogy a lábos fülét fogva rázogatjuk jobbra-balra, hogy le ne süljön az alja.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre