Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltike kapormártással

MME MME
1
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50-60 dkg darált hús
  • 15-20 dkg rizs
  • 1 közepes vöröshagyma
  • bors
  • 10 nagyobb karalábélevél
  • A mártáshoz:
  • 5-6 kanál olvasztott zsír
  • 12 dkg liszt
  • 1 nagy csokor kapor
  • 1 csapott teáskanál paprika
  • tej
  • 5 dl tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez valókat jól összegyúrjuk, és karalábélevélbe csomagoljuk. Akkor jó a levél, ha kicsit már megfonnyadt, de ha friss, akkor rövid időre meleg vízbe tesszük. Lehet tormalevéllel is készíteni. (A levelek vastag ereit kivágom!).

A megtöltött leveleket lábosba tesszük, felöntjük vízzel, sót, borsot szórunk a tetejére, feltesszük főni.

Elkészítjük a mártást. Az olvasztott zsíron a lisztet megpirítjuk, beletesszük az apróra vágott kaprot, kissé megsütjük a rántásban, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Felengedjük tejjel vagy tejföllel, de ha van maradék húsleves, azt is fel lehet használni, akkor a tej nem fontos. Ízlés szerint sózzuk, és sűrű mártást főzünk.

Ha megfőtt a töltike, a főzővizet leszűrjük, és ráöntjük a mártást. Ezzel összeforraljuk úgy, hogy a lábos fülét fogva rázogatjuk jobbra-balra, hogy le ne süljön az alja.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek