Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel a trükkel lesz tökéletes a tükörtojás: a fehérje dermedt, a sárgája folyós

A tökéletes tükörtojáshoz mindenkinek megvan a maga praktikája. Van aki megfordítja, hogy mindkét oldala megpiruljon, más viszont inkább lágyan szereti, de úgy, ha csak a sárgája folyik, a fehérjéje pedig már szilárd. Mutatjuk, hogyan készül a legjobb tükörtojás.

A tökéletes tükörtojásnak már dermedt, remegős a fehérjéje, miközben a sárgája még kissé folyós. Ezt az állagot nehéz elérni, és legfőképp problémás szépen kiszedni a serpenyőből. Nos, egy egyszerű trükkel többé nem kell megfordítani a tükörtojást és nem is fog odaégni! A teteje gyönyörű hófehér lesz, míg benne a sárgája krémesen lágy és folyós!

Ezzel a trükkel lesz tökéletes a tükörtojás!

A tükörtojás elkészítéséhez nincs másra szükség csak egy tojásra, egy serpenyőre, egy kis vízre és egy fedőre! A TikTokon bemutatott trükk pofonegyszerű, ráadásul nemcsak gyors, de betonbiztos is!

Melegítsünk fel egy serpenyőt, tegyünk bele egy kevés olajat, és mikor felforrósodott, üssük rá a tojást. Hagyjuk sülni egy-két percig és amikor már szinte teljesen átfehéredett, akkor öntsünk a serpenyőbe egy deci vizet és gyorsan fedjük le egy fedővel. A gőz hatására szépen lassan megszilárdul a tükörtojás teteje, így nincs szükség arra, hogy megfordítsuk!

Ha opálossá vált a tojás teteje, akkor vegyük le a fedőt, hagyjuk elpárologni a maradék vizet és tálalhajtuk is a tökéletes tükörtojást!

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss