Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha így készíted a rántott sajtot, tuti, hogy tökéletes lesz – mutatjuk a receptet!

default user icon
MME
Klasszikus vega fogás, de a húsimádók sem ágálnak ellene. A vasárnapi menüben is abszolút megállja a helyét. Ez bizony a rántott sajt. De mitől lesz ellenállhatatlan és tökéletes? Máris eláruljuk!

A magam részéről nem vagyok a rántott ételek rajongója, de ha sajt kerül az aranyló panírba, akkor nem ismerek mértéket. Tény, hogy nem a leggyorsabban készülő ebédötlet, viszont megéri a fáradozást. Ráadásul van néhány tippünk, hogy tökélyre fejleszd a rántottsajt-sütő képességedet. Hétvégén kipróbálod?

Tippjeink a rántott sajt tökéletesítéséhez

1. Az első nagyon fontos lépésről valószínűleg hallottál már: dupla panírozás. Ez azt jelenti, hogy a sajtot lisztbe, tojásba, majd ismét lisztbe és tojásba forgatjuk, mielőtt a zsemlemorzsa-borítást is megkapná. Kicsit macerásan hangzik, igen, de ez a záloga, hogy ne folyjon ki a sajt sütés közben. Márpedig annak minden grammjáért kár volna.

2. A következő teendő, hogy ezeket a duplán bepanírozott sajtszeleteket betegyük a mélyhűtőbe nagyjából 20-30 percre. Ez a lépés is a sajt kifolyásának elkerülését szolgálja, ugyanis a behűtött sajtok sokkal jobban megtartják a formájukat sütés közben. A panír aranyló és ropogós lesz, a sajt pedig olvadt, folyós – és belül marad.

3. Végül, de nem utolsósorban maga a sütés. Fontos, hogy a serpenyőben forró olajba helyezzük a sajtokat, valamint hogy rövid ideig, mindössze néhány percig süssük őket. Ellenkező esetben a panír tocsogni fog az olajban. A cél úgyis az, hogy kívül ropogósra süljön, belül a sajtnak elegendő átmelegednie, ehhez pedig csak percek kellenek.  

+1 Személyes tippem: Ugyan nem én találtam ki, de nagyon bevált, ezért rendszeresen alkalmazom, hogy a zsemlemorzsába különböző fűszereket keverek. A sajthoz mehet petrezselyem, fokhagyma, a pikánsabb ízek kedvelői akár csilipelyhet is tehetnek bele.

 

RÁNTOTT SAJT ALAPRECEPT

Hozzávalók:

  • 40 dkg rántani való sajt
  • 4 db tojás
  • 3 ek liszt
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

  1. A rántani való sajtot felszeleteljük.
  2. A tojásokat egy csipet sóval felverjük.
  3. Egy tálba lisztet, egy másik tálba zsemlemorzsát öntünk.
  4. A sajtszeleteket először a lisztbe, majd a tojásba forgatjuk, és ezt még egyszer megismételjük, azután a zsemlemorzsában is átforgatjuk.
  5. A panírozott sajtot forró olajban megsütjük. Főtt rizs, sült krumpli és friss saláta is tökéletesen passzol hozzá.

(Borítókép: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss