Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Klasszikus vega fogás, de a húsimádók sem ágálnak ellene. A vasárnapi menüben is abszolút megállja a helyét. Ez bizony a rántott sajt. De mitől lesz ellenállhatatlan és tökéletes? Máris eláruljuk!
Ki ne szeretné a savanykás ízvilágú, ropogós csemegeuborkát? Ha nálatok is rendszeresen előkerül a hétvégi pörköltözés mellé, akkor érdemes nagy tételben készíteni belőle!
Ismerjük meg közelebbről a tavasz egyik első hírnökét, a medvehagymát. Megéri egy kis időt szánni rá, hiszen nemcsak egészséges és finom, de rengeteg gyógyhatással is bír.
A karamellkészítés nagyon egyszerű, ám mégsem szívesen fogunk hozzá. Ha nem figyelünk oda, könnyen leéghet és keserű ízű lesz. Most segítünk, hogy elkerüld a buktatókat és mennyei finom karamellszószt készíts a desszertjeidhez.
Tudtad, hogy a kelbimbó az egyik legegészségesebb zöldségünk? Alacsony a kalóriatartalma, ellenben rengeteg tápanyagot, például A-, C- és K-vitamint, mangánt tartalmaz. Ha eddig idegenkedtél a kis harsogó zöld vitaminbombáktól, ideje, hogy beépítsd az étrendedbe!
Videó
A cukkini a nyár egyik legkedveltebb zöldsége. Rántva, töltve, rakottan, vagy tésztának gyakran készítjük. Ám korántsem biztos, hogy mindent tudsz erről a szuperegészséges zöldségről.
A nyár a kovászos uborka szezonja is. Jól behűtve kitűnő előétel, továbbá eszményi savanyúság hekk, grillhúsok, bográcsban főtt pörkölt vagy rántott hús mellé. Ám amilyen egyszerűnek tűnik, annyi buktatója is lehet az elkészítésének.
Török Zsuzsa
A sokféle módon feldolgozható, egész évben elérhető cukkini nem véletlenül a vegetáriánusok és a diétázók kedvence. Töltve akár a húsimádók örömére is elkészítheted.