Elkészítés: A húst kiklopfoljuk, a szeletek egyik oldalát ételízesítővel, borssal, fokhagymakrémmel ízesítjük.
A tojásokat keményre főzzük, majd lehéjazzuk.
Egy lábasban olaj, hagyma, pirospaprika felhasználásával pörköltalapot készítünk.
A hússzeletek fűszeres oldalába a tojásokat belegöngyöljük, hústűvel a húst összetűzzük, majd a pörköltalapba tesszük, egymás mellé. Vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön 1,5-2 órán át pároljuk. Félfővés idején a majorannát beletesszük.
A szárított gombát kb. 1,5 dl meleg vízben 1 órára beáztatjuk. Amikor a hús megpuhult (villával megszúrjuk, úgy ellenőrizzük), a konzerv gombát és az áztatott szárított gombát a levével együtt
beleöntjük.
Összeforraljuk, majd galuskával körítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!