Elkészítés: Feltesszük a vizet a tésztának pici olajjal és sóval. Amíg felforr a víz és megfő a tészta, addig elkészítjük a szószt.
A szósz előkészítéséhez a fokhagymát megpucoljuk, szétzúzzuk. A bacont pici kockákra vágjuk. A paradicsomot felkockázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk. A felengedett tenger gyümölcseit átmossuk, és kézzel kipréseljük belőle a vizet.
Az olívaolajat felhevítjük egy nagyobb edényben (később a tészta beleférjen), és bele is rakjuk a bacont. Ha erősen megpirult, akkor a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, és éppen csak megpirítjuk. Vigyázzunk, nehogy túlpiruljon, mert keserű lesz. Majd belerakjuk a tenger gyümölcsét és a paradicsomot, és hagyjuk, hogy levet engedjen. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Ha kell, egy pici vizet öntünk hozzá, hogy ne legyen száraz.
Amikor a szósz elkészült, akkor a petrezselyemmel megszórjuk, de már nem főzzük tovább.
A megfőtt tésztát leszűrjük, a szósszal összeforgatjuk. Tálaláskor parmezánt vagy trappista sajtot reszelünk rá igény szerint.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre