A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kb. 3 mm vastagon felszeleteljük. Tepsiben elrendezzük, olajjal meglocsoljuk és forró sütőben ropogós pirosra sütjük. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt csiperkegombát. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt megpároljuk. Citromlével, apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Az elkészült sült burgonyához hozzákeverjük a párolt gombát, ha szükséges, utánaízesítjük. Kitálaljuk és rámorzsoljuk a vajat. Friss fejes salátát kínálunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre